Toamna aduce ploi

… si ploile ne aduc apa in case :-( .

Iata un filmulet inregistrat in timpul ploii de pe 1 octombrie cand apa s-a infiltrat prin hidroizolatie (sau pe la pluviala?) din bucatarie si a inceput sa picure din lustra din bucatarie

Dupa 24 de ore (desi ploaia se oprise de mult) rigipsul de pe tavanul din living era din ce in ce mai umed asa ca s-au “operat” cateva “gauri de drenaj” prin care s-au scurs vreo 2 litri de apa din tavan :

inregistrare 1:

Din pacate pete ude au mai aparut si pe tavanul de la dormitor (foarte departe, probabil din alta sursa). In plus, apa vine pe sub usile de la balcon nu doar la mine ci si la alte cateva apartamente. Ce sa mai vorbim, a venit toamna !
Mai ingrijoratoare decat prognoza meteo este insa atitudinea reprezentantilor de la Adama care mi-au declarat telefonic ca, intrucat noi nu am cumparat apartamentele direct de la ei ci de la un “intermediar” (o alta firma afiliata), nu beneficiem de nici un fel de garantie (probabil nici pentru masini nu ar trebui sa beneficiem de garantie daca le cumparam de la dealeri si nu de la fabricant).  In timpul unei discutii telefonice cat se poate de amicale, doamna Elena Tsaliocoglu (Customer Service Manager la Adama) mi-a recomandat prieteneste sa contactez un avocat si sa cer despagubiri de la fostul proprietar (~dealer) intrucat Adama nu ofera garantie intr-o astfel de situatie (teoretic problemele de hidroizolatie ale terasei ar trebui sa fie acoperite de vreo garantie data intregului bloc dar inca n-am reusit sa aflu exact ce vinde Adama si pentru ce raspunde direct).

2 thoughts on “Toamna aduce ploi

 1. MIHAELA SIRBU

  BUNA ZIUA! DIN FERICIRE SUNT DOAR CHIRIAS INTR-UN AP. DIN EDENIA DAR SUNT REVOLTATA DE CE SE INTAMPLA IN ACEST ANSAMBLU REZIDENTIAL . DA-TI IN JUDECATA FIRMA PRIN CARE ATI CUMPARAT PTR. CA EI AU STIUT DE TOATE PROBLEMELE CU CARE VA CONFRUNTATI ( SUNT VICII GRAVE , ASCUNSE CU BUNA STINTA , SUNT VICII VECHI INCA DIN PROIECTARE ) . NU VA LASATI CALCAT IN PICIOARE . SUNTETI LA INCEPUT , VA VETI MAI CONFRUNTA SI CU ALTELE PROBLEME …………………………………..

  1. admin Post author

   Multumesc frumos pentru comentariu. O sa ma gandesc la propunerea dvs insa daca problemele sunt (asa cum spuneti) inca din proiectare sau de la executie, vinovatul nu este firma care mi-a vandut mie apartamentul (despre care nu am de unde sa stiu daca era sau nu in tema cu problemele) ci dezvoltatorul care a pus pe piata un imobil cu astfel de probleme.
   Eu vad doua variante posibile:
   - in cazul in care dezvoltatorul stia de probleme inca de la inceput si a ales sa dea aceste apartamente controversate unui intermediar doar pentru a evita sa le vanda direct persoanelor fizice si pentru a evita raspunderea impusa de codul civil, atunci culpa (morala) e a dezvoltatorului care trebuie sa recunoasca artificiul facut si sa isi asume responsabilitatea pentru produsul pus pe piata.
   - In cazul in care dezvoltatorul de buna credinta nu stia de existenta acestor vicii atunci ar trebui sa-i fie indiferent daca apartamentele au fost cumparate direct de la el sau daca au fost intermdiate printr-o alta firma si sa nu se ascunda in spatele unui artificiu doar pentru a fugi de responsabilitatea garantiei. Acesta nu e un comportament demn de o firma de dimensiunea si reputatia Adama, iar clientii prezenti si mai ales viitori ar trebui sa stie asta pentru ca se supun unui risc cumparand de la un dezoltator care se comporta astfel.

Leave a Reply