Apa trece prin tâmplaria termopan

Mulți dintre noi am avut mici (și sâcâitoare probleme) cu apa care intră pe la tâmplaria de tip termopan. Fie garniturile nu etanșeizează bine, fie hidroizolația nu e bine făcută sub tâmplarie sau pe margini, fie profilele nu sunt îmbinate corect, fie găurile de scurgere a apei din tâmplărie au fost acoperite cu gresia de pe balcon… cauzele sunt diverse, rezultatul același: locatarii nemulțumiți așteaptă ploaia cu mopul în mână.

Pozele de mai jos sunt făcute de un proprietar în iulie 2013, în a doua zi după ce s-a mutat în blocul B din Edenia Titan

Apa sub geamuri la balta1 Apa sub geamuri la balta2 Apa sub geamuri la balta3 Apa sub geamuri la balta4 Apa sub geamuri la balta5 Apa sub geamuri la balta6

Demersurile lui nu au impresionat dezvoltatorul (Adama/Monorom) care afirmă că dacă apartamentul nu a fost cumpărat direct de la ei, nu au nici o responsabilitate impusă de Codul Civil vânzătorului, iar garanție dată de dezvoltator nu există (descarcă răspunsul Adama/Monorom în format PDF). Cum nici vânzătorul apartamentului său (Moriel, o firmă înființată doar pentru a prelua vreo 20 de apartamente de la Monorom și pentru a le vinde) nu a fost dispus să se implice în remedierea problemelor, după câteva săptămâni de așteptări omul nostru a dat din umeri, a oftat și a aplicat bine cunoscuta tehnică românească de corectare a lucrărilor de proastă calitate: a făcut o imprivizație (cu un tub de silicon).

Probleme asemănătoare au avut mulți alti locatari din blocurile A și B – și toți s-au apucat singuri să-și curețe găurile de scurgere, să-și improvizeze o izolație cu silicon sau să-și schimbe plinta care acoperea găurile de scurgere.

La un alt apartament din blocul A la care găurile de scurgere de la tâmplăria termopan de la un dormitor erau acoperite de gresia de pe balcon, în urma unei vizite a domnului director tehnic Alfred Schmidt de la Adama (prezent pentru a constata infiltrațiile de pe acoperiș) s-a dispus refacerea plintei montate incorect. Așadar se poate. Prima ploaie va demonstra dacă de data asta lucrarea a fost executată mai bine.

One thought on “Apa trece prin tâmplaria termopan

  1. Rares

    Unele termopane nici macar nu sunt montate asa cum trebuie, adica gaurile de scurgere din toc sunt puse in partea de sus , nu in partea de jos cum ar fi corect. :)

Leave a Reply