Convocare Adunare generala

Convocare Adunare Generală

Marți, 24.11.2015, orele 19:30, adăpostul ALA, subsol

Vă supunem atenției convocatorul pentru participarea la adunarea generală din data de marți, 24.11.2015, orele 19:30, având urmatoarea ordine de zi:

  1. Votarea unei noi conduceri a AP Edenia;
  2. Votarea unui mecanism de penalizare sau nu pentru restanțierii la plata fondului de reparații terase;
  3. Discuții și votarea mecanismelor pentru plata utilităților pe spațiile comune (număr personae vs. m2) (cu respectarea prevederilor legale);
  4. Discuții și votarea procedurilor judiciare ale AP Edenia față de furnizori și dezvoltator Edenia;
  5. Discuții privind statutul AP Edenia și actualizarea acestuia dpdv juridic;
  6. Discuții privind regulamentul AP Edenia;
  7. Alte subiecte.

Marti, 17 noiembrie la ora 20, sunteti invitati sa participate la o sedinta pentru stabilirea detaliilor despre procedura de vot, delegatiile de reprezentare din partea proprietarilor care nu pot fi prezenti si a altor aspecte de organizare care sa permita desfasurarea adunarilor generale in conditii civizilizate.  Toti cei interesati sunt invitati la aceasta sedinta (va rog accesati forumul https://groups.google.com/forum/#!forum/locatariedenia pentru informatii suplimentare – sau scrieti un email pe adresa locatar punct edenia @ gmail punct com

Vă așteptăm în număr cât mai mare.

În numele AP Edenia
Mihai PALADE
Președinte

Apa trece prin tâmplaria termopan

Mulți dintre noi am avut mici (și sâcâitoare probleme) cu apa care intră pe la tâmplaria de tip termopan. Fie garniturile nu etanșeizează bine, fie hidroizolația nu e bine făcută sub tâmplarie sau pe margini, fie profilele nu sunt îmbinate corect, fie găurile de scurgere a apei din tâmplărie au fost acoperite cu gresia de pe balcon… cauzele sunt diverse, rezultatul același: locatarii nemulțumiți așteaptă ploaia cu mopul în mână.

Pozele de mai jos sunt făcute de un proprietar în iulie 2013, în a doua zi după ce s-a mutat în blocul B din Edenia Titan

Apa sub geamuri la balta1 Apa sub geamuri la balta2 Apa sub geamuri la balta3 Apa sub geamuri la balta4 Apa sub geamuri la balta5 Apa sub geamuri la balta6

Demersurile lui nu au impresionat dezvoltatorul (Adama/Monorom) care afirmă că dacă apartamentul nu a fost cumpărat direct de la ei, nu au nici o responsabilitate impusă de Codul Civil vânzătorului, iar garanție dată de dezvoltator nu există (descarcă răspunsul Adama/Monorom în format PDF). Cum nici vânzătorul apartamentului său (Moriel, o firmă înființată doar pentru a prelua vreo 20 de apartamente de la Monorom și pentru a le vinde) nu a fost dispus să se implice în remedierea problemelor, după câteva săptămâni de așteptări omul nostru a dat din umeri, a oftat și a aplicat bine cunoscuta tehnică românească de corectare a lucrărilor de proastă calitate: a făcut o imprivizație (cu un tub de silicon).

Probleme asemănătoare au avut mulți alti locatari din blocurile A și B – și toți s-au apucat singuri să-și curețe găurile de scurgere, să-și improvizeze o izolație cu silicon sau să-și schimbe plinta care acoperea găurile de scurgere.

La un alt apartament din blocul A la care găurile de scurgere de la tâmplăria termopan de la un dormitor erau acoperite de gresia de pe balcon, în urma unei vizite a domnului director tehnic Alfred Schmidt de la Adama (prezent pentru a constata infiltrațiile de pe acoperiș) s-a dispus refacerea plintei montate incorect. Așadar se poate. Prima ploaie va demonstra dacă de data asta lucrarea a fost executată mai bine.

Toamna aduce ploi

… si ploile ne aduc apa in case :-( .

Iata un filmulet inregistrat in timpul ploii de pe 1 octombrie cand apa s-a infiltrat prin hidroizolatie (sau pe la pluviala?) din bucatarie si a inceput sa picure din lustra din bucatarie

Dupa 24 de ore (desi ploaia se oprise de mult) rigipsul de pe tavanul din living era din ce in ce mai umed asa ca s-au “operat” cateva “gauri de drenaj” prin care s-au scurs vreo 2 litri de apa din tavan :

inregistrare 1:

Din pacate pete ude au mai aparut si pe tavanul de la dormitor (foarte departe, probabil din alta sursa). In plus, apa vine pe sub usile de la balcon nu doar la mine ci si la alte cateva apartamente. Ce sa mai vorbim, a venit toamna !
Mai ingrijoratoare decat prognoza meteo este insa atitudinea reprezentantilor de la Adama care mi-au declarat telefonic ca, intrucat noi nu am cumparat apartamentele direct de la ei ci de la un “intermediar” (o alta firma afiliata), nu beneficiem de nici un fel de garantie (probabil nici pentru masini nu ar trebui sa beneficiem de garantie daca le cumparam de la dealeri si nu de la fabricant).  In timpul unei discutii telefonice cat se poate de amicale, doamna Elena Tsaliocoglu (Customer Service Manager la Adama) mi-a recomandat prieteneste sa contactez un avocat si sa cer despagubiri de la fostul proprietar (~dealer) intrucat Adama nu ofera garantie intr-o astfel de situatie (teoretic problemele de hidroizolatie ale terasei ar trebui sa fie acoperite de vreo garantie data intregului bloc dar inca n-am reusit sa aflu exact ce vinde Adama si pentru ce raspunde direct).

Forumul locatarilor Edenia

Avem un forum !

Ai nevoie de un instalator? Vrei sa sti ce solutie au abordat vecinii pentru evacuarea hotei? Vrei sa inlocuiesti cateva placi de parchet sau faianta si te intrebi daca vreun vecin stie deja de unde pot fi cumparate materiale identice cu cele din apartamentul tau? Ai vreo idee pe care vrei sa o discuti cu vecinii din Edenia?
Vino pe forumul locatarilor Edenia! Te poti inscrie la adresa http://forum.locatariedenia.ro (sau pe googlegroups – https://groups.google.com/forum/#!forum/locatariedenia) sau da un email la  email address si administratorul forumului te va inscrie in forum)